Open Week utställning: Bar hund at Viktors Kaffe

Tid: 2017-11-20 kl 07:30
Plats: Viktors Kaffe, Geijersgatan 7, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

Utställning, bar och kafé på samma ställe. Utställningen, av studenter och alumner, kommer att ingå i caféets inredning. Besökare får möjlighet att ta en kaffe i en handgjord stol utformad av en möbeldesigner från HDK eller läsa i ljuset av en lampa som designats av en student i konsthantverk.

Open Week utställning: popopo-opopop

Tid: 2017-11-20 kl 08:30

Evenemangstyp: Utställning

Materialiseringar av ett konstnärligt utvecklingsprojekt av Eva Engstrand och Pascal Prosek, lärare i design vid HDK, som undersöker workshop-ritualer, inskriptioner och typografisk emancipation.

Open Week utställning: Ett formidabelt snedsteg

Tid: 2017-11-20 kl 09:00
Plats: Riksarkivet, Arkivgatan 9 A, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

- Välj en detalj, blås sedan upp den likt en överdrift. Låt ovisshet och oordning uppsluka och vilseleda dig. - Titta hur imitationen stretchar, dirigerar och motstår.

Open Week: Daylight and Objects - utställning av Daniel Rybakken

Tid: 2017-11-20 kl 09:00

Evenemangstyp: Utställning

Design är inte bara en färdig produkt som du kan köpa i affären. Det är också själva processen som sker när designen tas fram. Det är också en upplevelse. 2017 års mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris HDK-alumnen Daniel Rybakken, norsk ljus- och möbeldesingner visar sina verk i utställningen Daylight and Objects.

Open Week utställning: Den förlorade materialiteten

Tid: 2017-11-20 kl 10:00

Evenemangstyp: Utställning

Konsthantverk handlar till stor del om det taktila, om materialets fysiska och berättande egenskaper. I utställningen undersöks vad som händer med tolkningen av objektet genom digitala representationer och i det skrivna ordet.