Skolkommissionens överväganden och förslag - TEMA: Lärarutbildningen

Föreläsare: Jan- Eric Gustafsson Berit Askling

Urban Research: När kommunerna sätter forskningsagendan

Tid: 2017-09-26 kl 13:00
Plats: Ej bestämd ännu men kommer att hållas i Göteborg (information om lokal kommer gå ut till registrerade i god tid innan start)

Ett seminarium om samverkan mellan akademi och kommun

Barn med HBTQ-föräldrar: Resultat från 40 års forskning

Tid: 2017-09-27 kl 09:15
Plats: Psykologen, Haraldsgatan 1 - F1

Susan Golombok har under många år studerat psykologisk utveckling hos barn, ungdomar och unga vuxna som vuxit upp i det hon kallar "nya" familjeformer, det vill säga familjer med till exempel homosexuella pappor eller lesbiska mammor, men även barn som kommit till genom så kallad reproduktiv teknologi.

Föreläsare: Professor Susan Golombok är föreståndare för Centrum för familjeforskning vid Cambridge universitet. Hon är en spännande föreläsare och har utöver ett stort antal publicerade arbeten även nyligen gett ut boken Modern families. Parents and children in new family forms. Boken kommer ut på svenska i början av 2018. Mer om Susan Golombok: https://www.cfr.cam.ac.uk/directory/SusanGolombok.

Byggnadsvårdens konvent #3

Tid: 2017-09-27 kl 11:00
Plats: Mariestad

Evenemangstyp: Konferens

För 3:e gången arrangeras en av de största träffarna i Norden inom Byggnadsvård. Programmet är klart och anmälan är öppen!

Seminar with Tracey Jensen, Lancaster university: Thinking trough mothercraft and statecraft: the cultural politics of parent-blame

Tid: 2017-09-27 kl 13:15

Evenemangstyp: Högre seminarium

Lokal: PILEN, ingång från Pilgatan 19, 3 tr.

Föreläsare: Dr Tracy Jensen, Lancaster University. Her research and teaching draws across the disciplines of sociology, social policy, cultural studies and media. Research interests are around cultural politics, representation, social and media inequalities and the cultural and emotional dimensions of austerity.