BOKMÄSSAN: Årets tal i Almedalen

Tid: 2017-10-01 kl 10:30

Joel Landberg: Vad sa partiledarna i sina tal i Almedalen? Och hur sa de det? En spaning efter ämnes-, ordvals- och språkbrukstrender.

Föreläsare: Joel Landberg, fil. mag. i svenska språket, Retorikcentrum vid Göteborgs universitet.

BOKMÄSSAN: Här talar vi svenska!

Tid: 2017-10-01 kl 12:00

Einar Korpus: Här talar vi svenska! Vi tänker inte på det men vårt dagliga språk är fullt av komik. Under ytan finns en språklig humorskatt. Här skrapas den fram.

BOKMÄSSAN: De och dem eller dom?

Tid: 2017-10-01 kl 12:30

Evenemangstyp: Föreställning

Susanna Karlsson berättar om en debatt som har pågått med varierande intensitet ända sedan 1960-talet.

Föreläsare: Susanna Karlsson, språkvårdare vid Språkrådet och doktor i nordiska språk, institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

BOKMÄSSAN: Imamen, kuppen, tjänarna: om Gülenrörelsen

Tid: 2017-10-01 kl 13:30
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24 - Monter B05:77

Imamen, kuppen, tjänarna: om Gülenrörelsen. Gülenismen är global turkisk rörelse som talar om bildning, men anklagas för terrorism. Hur går det ihop?

The challenges of fair assessments in the sickness insurance system - international and Swedish perspectives

Tid: 2017-10-02 kl 13:15
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Sal: D32

Sickness insurance systems are important parts of any welfare state providing economic security for individuals in periods of reduced capacity to work. Increasingly the assessments of capacity to work are professionalized to achieve just and fair decisions on payment. However, individual health problems and suffering do not always fit the assessments used in the evaluation of whether a person has the right to sickness benefits or not. This seminar will focus on the difficulties of fair assessments.