Julkonsert

Tid: 2017-12-05 kl 19:00
Plats: Örgryte nya kyrka

Finstämt och innerligt, jublande och kraftfullt, gammalt möter nytt, vokalt möter instrumentalt.

GIG's Concluding Event: Panel discussion on Current Conditions of Interdisciplinary Gender Research

Tid: 2017-12-06 kl 13:00
Plats: Annedalseminariet, Seminariegatan 1 A - Room 220.

At the end of year 2017, Centre for Interdisciplinary Research (GIG), will cease to exist in its current shape. At that point, the six years' period of economic financing by the University of Gothenburg has reached its end. Since 2011, GIG has been a resource for gender research of all kind at all faculties.

The Jörgen Westerståhl Lecture 2017

Tid: 2017-12-06 kl 13:15
Plats: Dragonen, Sprängkullsgatan 19

Statsvetenskapliga institutionen bjuder tillsammans med Demokratifonden in till en öppen föreläsning med Susan Stokes, John S. Saden Professor of Political Science and Director of the Council on Latin American and Iberian Studies, Yale University. Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Arbetsmarknad och utbildning

Tid: 2017-12-06 kl 13:15

Förhållandet mellan arbetsmarknad och utbildning förefaller få allt större vikt i samhället. Här finns många specifika frågor att belysa och diskutera. - Har folk rätt utbildning för de jobb som finns? - Hur lätt eller svårt är det att fylla platserna på olika yrkesutbildningar? - Hur ser matchningen mellan människors kvalifikationer och jobben på arbetsmarknaden ut? - I vilken utsträckning finns det en överutbildning? - Kan man räkna med en fortsatt expansion av professionerna? - Vilka särskilda utbildningsinsatser behövs för att nyanlända ska komma in på arbetsmarknaden? - Vad är det som har hänt beträffande arbetsmarknadsutbildningen? Har den fortsättningsvis en roll att spela? Frågorna är många, men det finns en hel del kunskap inom området. Vid detta seminarium kan vi lyssna till fyra personer - tre från Göteborgs universitet (GU) och en från Malmö högskola - vilka med bas i egen forskning delar med sig av sin kunskap vad gäller relationen mellan arbetsmarknad och utbildning.

Jessica Hemmings: Mimicry

Tid: 2017-12-06 kl 15:00

"Mimicry" anspelar på imitation - att kopiera någon eller något och betyder ungefär skyddande likhet. Beteende är vanligt förekommande i djur- och växtriket, där en art på något sätt imiterar en annan arts utseende, genom adaptiv färgteckning, eller beteende. I föreläsningen besöker Jessica Hemmings, professor i konsthantverk vid HDK, gränslandet mellan beundran och plagiering.

Föreläsare: Jessica Hemmings: Mimicry