Rosalind Williams: "Meanings of Mobility: Travel, Migration, and Exile"

Tid: 2017-09-27 kl 15:15

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet: Rosalind Williams: "Meanings of Mobility: Travel, Migration, and Exile".

Vi minns Märta Schéle

Tid: 2017-09-27 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Sjöströmsalen, A301

Märta Schéle var en sångerska inom områdena oratorium, romans och kammarmusik, vars karriär präglades av ständig förnyelse och nyfikenhet. Hon arbetade som lärare inom musiklärarutbildningen och blev senare professor vid Musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Märta Schéle var ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och tilldelades flera fina utmärkelser. I huset Artisten är en sal uppkallad efter henne. Märta Schéle dog 27 september 2016, 80 år gammal.

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse 100 år: Metabolism - The Foundation of Life

Tid: 2017-09-28 kl 09:00
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A

Evenemangstyp: Konferens

Welcome to the jubilee symposium Metabolism - The Foundation of Life to celebrate Knut and Alice Wallenberg Foundation's 100 years anniversary.

Föreläsare: Dame Frances Ashcroft, professor, Department of Physiology, Anatomy and Genetics, University of Oxford, Christina Smolke, professor, Department of Bioengineering, Stanford University, Ruth Ley, director, Max Planck Institute for Developmental Biology, Tübingen, Sir Doug Turnbull, Professor, Mitochondrial Research Group, Newcastle University, Sekar Kathiresan, doctor, Center for Genomic Medicine Massachusetts General Hospital, Bruce M. Spiegelman, professor, Spiegelman Lab, Dana-Farber Cancer Institute, Harvard University

Bokmässan 2017

Tid: 2017-09-28 kl 09:00
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24

Evenemangstyp: Mässa

Göteborgs universitet deltar på Bokmässan med en egen monter, B05:77. Det kommer att vara 55 forskarföreläsningar och andra aktiviteter i montern. Möt aktuell forskning om allt ifrån hjärnan och rättsystemet till myter om språk. Dessutom deltar Göteborg universitets forskare på exempelvis Forskartorget, i seminarieprogrammet, och på Scener & samtal på Världskulturmuseet.

Föreläsare: Forskare från Göteborgs univeristet föreläser

50%-seminarium med Joakim Andersson, doktorand i slöjd

Tid: 2017-09-28 kl 10:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Konstbiblioteket

Evenemangstyp: Doktorandseminarium

Joakim Andersson, doktorand i estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap, diskuterar sitt pågående avhandlingsarbete. Avhandlingen fokuserar på kommunikation i hantverkbaserat lärande. Diskutand är Annelie Holmberg, Konstvetenskapliga institutionen, Textilvetenskap, Uppsala universitet.