Open Week utställning: Reality Check - Design, Research and the Museum Object

Tid: 2017-11-20 kl 10:00
Plats: Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12, Göteborg

Evenemangstyp: Utställning

En utställning av master designstudenter från HDK i samarbete med Göteborgs Museum där de utforskar hur designmetoder kan användas för att utforska samtidens relevans av materiella objekt.

Open Week utställning: Room 501 - Projects spaces

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Rum 501

Evenemangstyp: Utställning

I rum 501 presenteras flera olika project och publikationer från studenter och forskare på HDK och utanför.

Open Week utställning: Steneby

Plats: HDK

Evenemangstyp: Utställning

Personal och studenter från HDK Steneby i Dals Långed visar projekt och experiment ifrån kandidatprogrammen Möbeldesign inriktning trä, Metall gestaltning och Textil - Kropp - Rum och masterprogrammet Applied Arts & Design.

Open Week utställning: Galleri GUPEA

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Utställning

Galleri GUPEA är en utställning om designpraktik kopplat till scheman och schemaläggning. Denna utställning markerar slutet av schemat som ett utrymme för konstnärligt uttryck inom akademin.

Open Week utställning: New Companionships

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Utställning

Traditionellt sett har designer, konsthantverkare och bildlärare utgått från människans behov och förutsättningar i sina praktiker. Men vad händer när människans förmodat självklara plats i centrum ifrågasätts? Utställningen New Companionships visar sju projekt av nuvarande och tidigare HDK-studenter.