BOKMÄSSAN: Gudabenådad stavning!

Tid: 2017-09-28 kl 10:00

Gustav Vasas bibel har haft stort inflytande på svenskan. Ta del av den tristaste nivån i Bibelns språkdräkt: stavningen.

Föreläsare: Lena Rogström, doktor i nordiska språk, institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

BOKMÄSSAN: Kättarland - en bok om reformationen i Sverige

Tid: 2017-09-28 kl 11:00
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24 - Monter B05:77

Kättarland - en bok om reformationen i Sverige. Populärhistoriskt om hur "vanliga människor" upplevde de förändringar som reformationen förde med sig.

Det som är kvar när vi glömt vad vi lärt oss

Tid: 2017-09-28 kl 11:00

Vad är egentligen bildning? Konserverade kunskaper om kungar och krig? Lagrade latinläxor och drillvänliga diktcitat? Eller raka motsatsen? Det som - för att citera Ellen Key - "är kvar sedan vi glömt allt vad vi lärt oss"? Varför betraktas den humanistiska bildningen som mer eftersträvansvärd än den naturvetenskapliga? Är det viktigare att kunna citera Shakespeare än att känna till innebörden av termodynamikens andra huvudsats?

Mässingsmusik till lunch

Tid: 2017-09-28 kl 12:15
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Sjöströmsalen, A301

Lunchmusik med Brassensemblen vid Högskolan för scen och musik. Medverkande: Brass- och slagverksstudenter på orkestermasterutbildningen och klassiska musikerutbildningen.

Fotoboksfestival på Valand

Tid: 2017-09-28 kl 13:00

Evenemangstyp: Temadag

Fotobok Gbg 28-30 September 2017 is a book festival full of events including artist talks, exhibitions, book releases and lectures. Come by and get inspired, meet photographers and artists.