INSTÄLLT: Spanska forskarseminariet: Maria Elvsten, slutseminarium

Tid: 2017-09-28 kl 13:00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - C454

Evenemangstyp: Doktorandseminarium, Seminarium

Forskarseminarium i spanska vid institutionen för språk och litteraturer. Seminariespråk: spanska. A SEMINARIET ÄR INSTÄLLT!

Föreläsare: Maria Elvsten, doktorand i spanska

BOKMÄSSAN: Skönlitteratur och skrivande som terapi

Tid: 2017-09-28 kl 13:00
Plats: Bokmässan, monter B05:77

Psykologiska perspektiv på hur läsning och kreativt skrivande kan skapa mening och välbefinnande.

Föreläsare: Elisabeth Punzi, leg. psykolog och universitetslektor i psykologi, Psykologiska institutionen och Nätverket för medicinsk humaniora, Göteborgs universitet

BOKMÄSSAN: Inflätat och överlappande

Tid: 2017-09-28 kl 13:30

Hur påverkas svenskan om man flyttar utomlands? En ny avhandling ger en bild av utlandssvenska ungdomars språkanvändning.

Föreläsare: Marie Rydenvald, doktor i nordiska språk, Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

BOKMÄSSAN: Att lära sig läsa och skriva som nyanländ tonåring

Tid: 2017-09-28 kl 14:00

Hur lär sig nyanlända ungdomar med kort skolbakgrund att läsa och skriva på språkintroduktion?

Föreläsare: Anna Winlund, doktorand i nordiska språk, institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

Enactivism and computationalism: Potential allies?

Tid: 2017-09-28 kl 15:00

Professor Mario Villalobos, Universidad de Tarapacá, Chile, will give a public lecture.