Open week workshop Barn/Unga: Spaces in Between

Tid: 2017-11-25 kl 14:00

Evenemangstyp: Workshop

Spaces in Between är en workshop för både barn och vuxna om att göra förändringar i rummet. Deltagarna undersöker först ålders stereotyper genom collage och diskussioner. De uppmanas sedan att göra tillfälliga ingripanden utifrån en fråga: Vad skulle du vilja ändra i det här utrymmet?

Open week Talk: Para-platforms: On the Spatial Politics of Right-Wing Populism

Tid: 2017-11-25 kl 15:00
Plats: SPÄTI, Brogatan 2, Göteborg

Föreläsningen och samtalet handlar om den växande högerpopulismen i Europa och globalt, med fokus på hur fysiska och virtuella rum används och formas av denna politik.

Open Week Workshop: Monoprinting the exhibition

Tid: 2017-11-25 kl 15:00
Plats: Röhsska museet, entré Chalmersgatan

Evenemangstyp: Workshop

Inspireras av verken i examensutställningen OW BAMA och lär dig skapa bilder med den enkla och roliga grafiska metoden monotypi. Välkommen att droppa in och prova på när som helst under workshopen.

Kammarmusik och höstpromenad

Tid: 2017-11-26 kl 14:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Program: 14.00 promenad 15.00 fika 15.30 konsert (ca 60 min) Biljetter bokas per e-post jonseredsherrgard@gu.se Pris: 100 kr ENDAST KORTBETALNING! Kaffe eller te med macka ingår i biljettpriset.

Hotet mot humaniora

Tid: 2017-11-27 kl 12:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Vilken roll spelar humaniora i vår samtid och för vem bedrivs humanistisk forskning? På universiteten finns ett tryck på forskarna att publicera artiklar i internationella tidskrifter snarare än längre monografier på svenska.