Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

UGU-Utvärdering Genom Uppföljning: erfarenheter från snart sex decennier

Tid: 2017-11-27 kl 15:00
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - BE015

Evenemangstyp: Föreläsning

Professor emeritus Allan Svensson, som var med och startade UGU-projektet 1961 berättar om hur projektet kom till samt ger exempel på vad det betytt för forsknings- och utredningsverksamhet under snart sex decennier.

Den politiska debatten - meningsutbyte eller medieshow

Tid: 2017-11-28 kl 12:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangstyp: Seminarium

Debatter mellan politiska partiers företrädare beskrivs ofta mer som retoriska bataljer och medial teater än som ärliga samtal. Sällan vill eller kan företrädarna ena sig ens om vad de är oeniga om.

Filterbubblor och ekokammare

Tid: 2017-11-28 kl 12:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare: Peter Dahlgren, JMG.

CeCAR Seminar with Paul Bain

Tid: 2017-11-28 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Paul Bain, will present the paper: "Linking collective action to perceptions of societal change: Worldviews, utopias, and our collective futures".

Flexibilitet och arbetstid

Tid: 2017-11-28 kl 13:15
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Volvosalen

Evenemangstyp: Seminarium

Vid detta seminarium kommer forskare från olika discipliner och lärosäten att belysa en rad frågor kring flexibilitet och arbetstid. Till att börja med ges en översiktlig bild av hur arbetstiderna i europeiska länder gestaltar sig och har förändrats. Ett typiskt mönster är att inträdet i arbetslivet nu sker högre upp i åldrarna samtidigt som många lämnar tidigare än förut. Vi kan också se betydande skillnader i fråga om arbetstider och preferenser vad gäller sådana, bl.a. mellan män och kvinnor och mellan grupper i olika faser i livet. En annan fråga som en föreläsare kommer att ta upp avser tidslig och rumslig tillgänglighet för arbete och familj under den nu pågående digitaliseringsprocessen i arbetslivet. Deltidsarbete kan vara ett sätt att få större utrymme för familjeangelägenheter, men det finns också andra motiv - vilket kommer att redovisas i en annan presentation på seminariet. En aspekt är så kallad hyvling, dvs. att arbetsgivaren av olika skäl minskar antalet arbetstimmar i medarbetarnas anställningskontrakt för att få fler som arbetar vid specifika och ofta obekväma tillfällen. Även detta fenomen kommer att belysas under ett av seminariepassen.


Sida 5 av 19 

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2013-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?