Steve Redpath: Battling with conflicts in conservation of natural resources

Tid: 2017-11-28 kl 14:00
Plats: Gothenburg Research Institute - Rum 326, plan 3, Viktoriagatan 13, Göteborg

Seminarium med professor Steve Redpath, forskare i ekologi, University of Aberdeen. Innehar Kung Carl XVI Gustafs gästprofessur i Environmental Science: "Conservation conflicts are widespread and typically damaging to biodiversity and human livelihoods. They arise from situations where conservation objectives clash with other objectives, such as those of farmers, or foresters or hunters or business or development. I am interested in understanding such conflicts and thinking about their management."

Föreläsare: Steve Redpath, forskare i ekologi, University of Aberdeen. Innehar Kung Carl XVI Gustafs gästprofessur i Environmental Science. Works at the interface between natural science, social science, policy and stakeholders to tackle key research questions in environmental sustainability. He has a particular interest in exploring the conflicts around conservation through cross-disciplinary research. He and his team have led high-profile research projects into major conservation problems in the UK and increasingly on a range of conflicts across the world. He has written 170 peer reviewed publications and edited two books.

Marine Science Conference 2017

Tid: 2017-11-29 kl 11:00
Plats: Lovéncentret Tjärnö, 452 96 Strömstad

Evenemangstyp: Konferens

This year, the conference will put your field of research in a wider perspective with invited speakers from natural as well as social sciences. The conference will end with a panel discussion about current trends and future challenges in marine science!

Community driven destination design - exemplet Island

Tid: 2017-11-29 kl 12:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - sal D32

Många städer, regioner och länder vill attrahera fler turister, besökare, såväl som nya invånare och företag. Destinationsdesign är ett koncept och verktyg för att samla olika aktörer i en region för att utveckla och samarbeta med en hållbar och attraktiv destination. Vad är då "destinationsdesign" och hur kan det användas för att utveckla attraktion för en plats?

Föreläsare: Daniel Byström

Sveriges flyktingpolitiska historia

Tid: 2017-11-29 kl 12:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Den svenska flyktingpolitiken under andra världskriget blev för varje år mer och mer öppen. En förklaring till det var möjligen det successivt ökande antalet flyktingar från Norge ¿ mellan 1940 och 1945 allt som allt nästan 65 000. De flesta av dem kom genom Värmland, Dalsland och Bohuslän.

Seminarieserien Mellanrum: Rivning av gamla hus och miljöer

Tid: 2017-11-29 kl 17:00