O solo mio

Tid: 2017-11-29 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Ohlinsalen, B301

I slutet av sin första termin på improvisationsmusikerutbildningen framträder studenterna som solister, ensamma på scen för första gången. En konsert där spännvidd i uttryck, ett koncentrerat fokus och överraskande musik väntar publiken.

Genocide Memorialisation

Tid: 2017-11-30 kl 09:00
Plats: Glashuset, court yard of Valand Academy, - Chalmersgatan 4, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

"Genocide Memorialisation: Political Imaginaries and Public Materialisations" is an international conference organised by the 'Genocide Memorialisation' seminar based at the University of Gothenburg, Sweden.

La Noche de Los Mayas - studenter i samarbete med GWO

Tid: 2017-11-30 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Sjöströmsalen, A301

Vårt årliga samarbete mellan Göteborg Wind Orchestra och studenterna på klassiska kandidatutbildningen. Den stora blåsorkestern leds i denna konsert av Joachim Gustafsson, en av Sveriges mest efterfrågade dirigenter, och man framför bland annat sydamerikansk musik. Kvällens solist Vlad Stanculeasa har varit konsertmästare i Göteborgs Symfoniker sedan 2010 och tillträdde nyligen samma position i Spanska Nationalorkestern i Madrid.

Att framföra kropp - ytterligare aspekter

Tid: 2017-12-01 kl 10:00
Plats: Samlingssalen, HDK Steneby, Hemslöjdsvägen 1, 660 10 Dals Långed

Evenemangstyp: Utbildning, Föreläsning

Kandidatprogrammet Textil - Kropp - Rum på HDK vid Steneby bjuder in till seminariet "Att framföra kropp" som handlar om tematiken kring kropp. Spännande föreläsningar av Anja Franck, socialantropolog; Annika von Hausswolff adj. professor i fotografi vid Akademin Valand; Veera Suvalo Grimberg, dansare och konstnärlig ledare. Seminariet är öppet för alla. Välkommen!

Föreläsare: Anja Franck, Veera Suvalo Grimberg, Annika von Hausswolff

Sebastian Wejedal - Rätten till biträde - Om biträdeskostnaders hantering vid svenska domstolar

Tid: 2017-12-01 kl 10:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - SKF-salen

Evenemangstyp: Disputation

Avhandling för juris doktrosexamen vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan.