How to be ... a photobook

Tid: 2017-09-29 kl 13:00
Plats: Akademin Valand, Vasagatan 50 - Glashuset

Relationen mellan fotografi och böcker verkar vara nästan lika gammal som fotografi i sig. Sebastian Cremers kommer att problematisera och diskutera fotobokens ställning förr och nu och tala om ett antal fotoböcker som studion Prill Vieceli Cremers givit ut.

Föreläsare: Sebastian Cremers

BOKMÄSSAN: Alltinget

Tid: 2017-09-29 kl 13:30
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24 - Monter B05:77, Bokmässan

Släpp loss din vetgirighet och passa på att fråga det där du alltid undrat över!

Föreläsare: Kerstin Norén, professor, svenska språket, Thomas Magnusson, professor emeritus i historia, Carl-Johan Behre, överläkare, Maria Sundin, universitetslektor i astronomi, Kristina Snuttan Sundell, professor i zoologi, Mats Nilsson universitetslektor i etnologi, Programledare är Lasse Swahn.

Västsvenskt EU-handslag - för ökad delaktighet

Tid: 2017-09-29 kl 13:30

Evenemangstyp: Öppet hus

BOKMÄSSAN: Rösträttsestetiker

Tid: 2017-09-29 kl 14:30
Plats: Svenska mässan, Mässans gata 10, monter B05:77.

Kort forskarföreläsning och seminarium med Marita Rhedin och Maria Carlgren om estetiken som användes av kvinnorörelsen runt förra sekelskiftet.

Föreläsare: Marita Rhedin, lektor i musikvetenskap Maria Carlgren, fil dr. i konst- och bildvetenskap

Vad säger vi med rösten?

Tid: 2017-09-29 kl 17:00

Följ med på ett samtal om attityder till olika dialekter, accenter och rösttyper.