Världen i skolan

Tid: 2017-12-01 kl 10:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Schildknechtteatern, D301

Studenter i årskurs ett på världsmusikutbildningen skapar och presenterar en helt ny barnföreställning, som passar utmärkt för barn mellan 6-10 år tillsammans med vuxna vänner. Publiken bjuds in att interagera och påverka uppträdandet.

Världen i skolan

Tid: 2017-12-01 kl 12:15
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Schildknechtteatern, D301

Christian Fabbi: Kan satsningar på kvalitesutveckling och tidig utbildning av barn och unga rädda världen?

Tid: 2017-12-01 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Enligt Nobelpristagaren Heckman kan investeringar i tidig barndomsutbildning garantera betydande vinster på kort tid. Christian Fabbi, som arbetar med utveckling av förskolan som ambassadör för UNESCO, ställer under föreläsningen frågor som: Kan vi lita på att denna forskning ger en sann bild? Vad betyder kvalitetsutveckling för tidig barndomsutbildning? Vilka är pelarna i en utbildning för framtiden?

Föreläsare: Christian Fabbi

IT-kompetensbristen - en rapport om den svenska digitala sektorns behov av spetskompetens

Tid: 2017-12-04 kl 08:00

Välkommen till en presentation av rapporten IT-kompetensbristen, och en diskussion kring vilka åtgärder som är nödvändiga för att råda bot på kompetensbristen.

IP-seminariet med Rikard Bengtsson

Tid: 2017-12-04 kl 13:15

På seminariet i internationell politik (IP) presenterar Rikard Bengtsson, Lunds universitet (titel meddelas senare).