BOKMÄSSAN: Folklig underhållning - ont eller gott?

Tid: 2017-09-30 kl 09:30
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24 - Monter B05:77

Folklig underhållning - ont eller gott? Från buskis till Morran och Tobias. Om folklig underhållning och dess betydelse i dag.

BOKMÄSSAN: Bildning i en värld som brinner - studenters perspektiv på humaniora och aktivism

Tid: 2017-09-30 kl 10:00
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24 - Monter B05:77

Bildning i en värld som brinner - studenters perspektiv på humaniora och aktivism. Om humaniora kopplat till miljöhot, migration och HBTQ-frågor.

Populism - så funkar det

Tid: 2017-09-30 kl 12:00

Populismen är det ett av de vanligaste tillhyggena i den politiska debatten. Men vad innebär det egentligen? Är all populism av ondo? Och hur började det?

Föreläsare:

BOKMÄSSAN: Göteborgskans ursprung: När, var, hur och varför?

Tid: 2017-09-30 kl 13:00

Hur utvecklades Göteborgskan ur de samtal som fördes i trappuppgångar och på arbetsplatser?

Föreläsare: Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska, institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

Kan historien utmana modern transfobi?

Tid: 2017-09-30 kl 13:45
Plats: Världskulturmuseet, seminarierum 4

Udda, komisk, avvikande. Nutida tolkningar av antika bilder på guden Hermafrodits präglas av modern transfobi. Men bilderna kan också användas för att utmana fördomar.