Eternity of a Moment

Tid: 2017-12-04 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Lindgrensalen, A302

I den här konserten utgår masterstudenterna i improvisation från filosofen Søren Kierkegaards tanke om att människan genom en förstärkt närvaro i ögonblicket kan förnimma evigheten - när tiden upphör att vara linjär kan vi greppa oändligheten. Komposition, form, improvisation, dynamik, samspel och reflektion är andra nyckelord för denna internationella studentgrupp.

Har du en idé som bidrar till att nå de globala målen?

Tid: 2017-12-05 kl 12:00

Evenemangstyp: Föreläsning, Möte, Workshop

Nätverket GAME och Chalmers innovationskontor bjuder i samarbete med Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, in till informationsmöte och workshop om Vinnovas aktuella utlysning Utmaningsdriven Innovation (UDI) med inriktning på Agenda2030.

Föreläsare: Daniel Rencrantz, UDI-ansvarig på Vinnova

Mellan Scylla och Charybdis: Att balansera prevention och repression i arbetet mot våldsbejakande extremism

Tid: 2017-12-05 kl 13:00

Välkomna till det åttonde tillfället 2017 i Segerstedtinstitutets seminarieserie där Fil dr Anna Carlstedt, regeringens Nationella Samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism, presenterar utredningens färska forskarantologi "Våldsbejakande extremism".

Föreläsare: Anna Carlstedt

Världens vinterkonsert

Tid: 2017-12-05 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Sjöströmsalen, A301

På världsmusikutbildningen ägnar sig studenterna både åt att fördjupa sig i olika former av traditionell musik, och åt att hitta vägar att överbrygga gränserna mellan dessa traditioner. I den stora vinterkonserten summerar de sitt arbete under terminen med att spela musik i allt från mindre konstellationer till ett mäktigt storband, som avslutar kvällen.

Barbro Hörberg, Barbara och Sommarö

Tid: 2017-12-05 kl 18:00
Plats: Universitetsbiblioteket, Renströmsgatan 4

Föreläsning om Barbro Hörbergs vislyrik och efterföljande konsert med Marita Rhedin.

Föreläsare: Marita Rhedin, universitetslektor i musikvetenskap, Göteborgs universitet. MejTrio: Marita Rhedin, Jonas Liljeström (fiol), Emil Pernblad (gitarr).