• Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

[2017-09-29] Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

• Lärarlyftet - platser kvar till vårens kurser

[2016-01-11] VT 2016 ges endast 2 kurser inom Lärarlyftet II - finns fortfarande platser kvar!

• Ny kursomgång i Lärarlyftet

[2015-08-25] Karin Wessén är lärare i Köping. Hon undervisar i slöjd men är inte behörig. Tre terminer på Göteborgs universitet ska åtgärda den saken.

• 100 lärarlyftsstudenter i bild och slöjd utexaminerade efter två års studier

[2014-06-09] 23 maj hölls examenshögtid för 100 studerande som nu är legitimerade lärare i slöjd eller bild. De lämnar HDK med spetskunskaper i bild- respektive slöjdämnets nya kursplan, inklusive bedömning och betygsättning.

• Ledarskap och samtal röd tråd i ny kurs för lärare

[2014-02-19] Lärarutbildningsnämnden har fattat beslut som gör det möjligt att starta kursen Handledarskap i förskola, skola och fritidshem (7,5 hp) till hösten 2014. Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har kursansvar och kursledare blir Tone Försund.