Maja Gunn: PLAY, 11 nov-22 apr

Tid: 2017-11-11
Plats: Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A, Borås

Evenemangstyp: Utställning

Maja Gunn är professor vid programmet Textil - Kropp - Rum på HDK Steneby. I hennes arbete utforskas genus och queeridentitet i relation till kläder och textil. Utställningen PLAY visar ett urval av hennes konst- och designprojekt i form av experimentella plagg, textila verk och platsspecifika installationer.

Waterfalls and steady logs, 10 feb-11 mars

Tid: 2018-02-10
Plats: Nääs konsthantverk galleri, Mellannääs, Nääs Slott. 448 92 Floda.

Evenemangstyp: Utställning

Keramikern David Carlsson, lektor i keramikkonst vid HDK, arbetar i spänningen mellan den uppenbara, nästan banala, berättelsen och det poetiskt mångbottnade. Nu ställer han och tre studenter från masterprogrammet i smyckekonst ut på Nääs. Välkomna!

Contemporary Performative Arts

Tid: 2018-02-20 kl 12:00
Plats: Många olika platser i Göteborg - Box 1001, Kungsgatan 49

Evenemangstyp: Föreställning

Konstnärliga gestaltningar och interaktiva händelser tar form, både på traditionella scener och i helt andra rum. Masterstudenterna på det internationella programmet Contemporary Performative Arts presenterar sina undersökande examensprojekt på olika platser i Göteborg.

God hälsa och välbefinnande - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2018-02-20 kl 13:00
Plats: Universeum, Södra vägen 50, Göteborg

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om hälsa, välbefinnande och hållbar utveckling! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Föreläsare: Gunilla Krantz, Institutionen för Medicin, Göteborgs universitet
Carl Brunius, Institutionen för Biologi och bioteknik, Chalmers

Europaperspektiv 2018: EU i en världsordning under omvandling

Tid: 2018-02-20 kl 14:30