Näckrostimmen

Tid: 2018-02-20 kl 18:00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6

Näckrostimmen - öppet program våren 2018 Öppet program på universitetsbiblioteket bjuder på en rad intressanta ämnen och föredragshållare.

Föreläsare: MEDVERKANDE: Gunilla Linde Bjur, arkitekt SAR/MSA och professor emerita i arkitektur vid Chalmers. Hon har disputerat i konstvetenskap och har skrivit ett flertal böcker om arkitektur, bland annat Arkitekter och fasader. Göteborg 1850¿1920.

Sinnenas musik: Med blick för musiken

Tid: 2018-02-21 kl 12:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Vad betyder det visuella för möjligheten att ta in musik? Vilken påverkan har synintryck såsom rymd, kontraster och perspektiv för pulsen, rytmen och den musikaliska förståelsen?

To complete a collection (specified and unspecified objects)

Tid: 2018-02-21 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora hörsalen

Konstnären och designern Gustaf Nordenskiölds arbete kretsar kring minnen av objekt och tid. Skulpturer som speglar ett utforskande av okända platser och kulturer sammankopplat med tolkningar av den samtid vi lever i. Dubbelbottnade objekt som är lättidentifierade och hemlighetsfulla samtidigt, verk som aktiverar minnen och påminner om kropp.

Föreläsare: Gustaf Nordenskiöld

Brännpunkt språk: Ludvig Berggren, Sveriges författarförbund

Tid: 2018-02-21 kl 15:15
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - Lilla hörsalen

Brännpunkt språk är en föreläsningsserie med arbetsmarknadsanknytning som arrangeras inom ramen för Internationella språkprogrammet vid institutionen för språk och litteraturer. Gästföreläsningarna riktar sig främst till Internationella språkprogrammets studenter men är öppna för alla i mån av plats.

Föreläsare: Ludvig Berggren, Sveriges Författarförbund

Research-Policy Interaction for Sustainable Development - Personal experiences and perspectives

Tid: 2018-02-21 kl 15:30
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedtsalen

Världsledande på att länka samman forskning och policy - vad kan universitet lära av Stockholm Environment Institute, SEI? Johan Kuylenstierna, vd på SEI och ny styrelsemedlem för Göteborgs universitet, delar med sig av sin syn på hur universitet och forskare kan bli bättre på att påverka lagstiftningen.

Föreläsare: Johan has previously held positions with the UN system (UNDESA at the UN HQ in NY, WMO in Geneva and FAO in Rome) and has also worked many years at the Stockholm International Water Institute (SIWI). He has also a background as a consultant focusing on sustainability and corporate core value processes within both the private and public sector. His academic background is Earth Sciences and his research focused on palaeoclimatology in the Polar Regions. He currently holds an adjunct professorship in international water resources at the Stockholm University, and he was appointed Honorary Doctor at the same university in 2017.