Orgelimprovisationskonsert

Tid: 2018-02-21 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - B301

Intima klanger och sprudlande energi. Orgelstudenter på kandidat- och masternivå i en dialog mellan dåtid och nutid. I denna konsert används två orglar från olika epoker: Bjurumsorgeln från ca 1645 och den fransksymfoniska orgeln från 1998.

Jazz och folkmusik i Jonsered

Tid: 2018-02-21 kl 19:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Improvisations- och världsmusikstudenterna spelar på Jonsereds herrgård. Ta chansen att komma musiken och instrumenten riktigt nära. Efter konserten får du gärna ta en kopp kaffe med musikerna!

Jazz och folkmusik

Tid: 2018-02-21 kl 19:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Välkommen till en timmes konsert på Jonsereds herrgård. Medverkar gör studenter vid Högskolan för scen och musik.

Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Tid: 2018-02-22 kl 10:00
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedt

Evenemangstyp: Aktivitet

Göteborgs universitet, Chalmers och Arbetsförmedlingen bjuder i samverkan med Integrationscentrum i Göteborg till ett informationsmöte om universitetsstudier och högre utbildning i Sverige.

Tantum - ett klingande forskningsprojekt

Tid: 2018-02-22 kl 12:15
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Box 1001, Kungsgatan 49

Anders Jormin, Karin Nelson och Jonas Simonson - tre erfarna tonkonstnärer med olika bakgrunder och med säregna musikaliska dialekter - möts i en blandning av folkmusik, nutida improvisation och kyrkomusik, som når bortom det förmodade och förväntade. De tre musikerna och pedagogerna har arbetat tillsammans i ett konstnärligt utvecklingsprojekt om improvisation utifrån olika musiktraditioner.