Khadija Abdulkarim - Population based long-term follow-up of patients with Myeloproliferative Neoplasms, complications and prognosis

Tid: 2018-02-23 kl 09:00
Plats: Academicum, Medicinaregatan 3 - hörsal Arvid Carlsson

Evenemangstyp: Disputation

Avhandling för medicine doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin, institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition

Forskning och innovation i utvecklingen av skor

Tid: 2018-02-23 kl 10:00

Vad säger forskningen om passform? Hur testar vi stabilitet, material och flexibilitet? Dagen är relevant för dig som är intresserad av skor och de specifika egenskaper som bidrar till en bättre funktionalitet. Den 23 februari sätter vi fokus på utvecklingen av skor.

Joakim Dungel Lecture: Banned? Legal conundrums on biological, chemical, and nuclear weapons

Tid: 2018-02-23 kl 13:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstenssalen

The 2018 edition of the Joakim Dungel Lectures in International Justice will take place on 23 February 2018 at Gothenburg University.

Julia Peirone: Tankar och processer bakom bilderna

Tid: 2018-02-23 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Stora hörsalen

Julia Peirone kommer i föreläsningen berätta om sitt konstnärskap, den kreativa processen och de bakomliggande tankarna.

Föreläsare: Julia Peirone är konstnär och arbetar främst med fotografi. Hon är född 1973 och utbildades på Högskolan i Fotografi, Göteborg och Konstfack i Stockholm. Hon bor och är verksam i Stockholm.

Kammarkören med ett Ramaskri

Tid: 2018-02-23 kl 19:00
Plats: Härlanda kyrka

Skolans kammarkör och dess dirigent Jan Yngwe bjuder på ett nytt och spännande program där temat kretsar kring existentiella frågor. Dramatik utlovas i bland annat Jan Yngwes Ramaskri samt verk av Edwin Fissinger och Eric Whitacre.