Flykt över havet - del 1: Varför?

Tid: 2018-02-25 kl 13:00
Plats: Sjöfartsmuseet Akvariet - Karl Johansgatan 1-3, Göteborg

Evenemangstyp: Seminarium, Utställning

FLYKT ÖVER HAVET - EN SEMINARIESERIE I TRE DELAR Vad är det som får dig att ta beslutet att fly från ditt hem? Vad är det som avgör på vilket sätt du tar dig till ett annat land? Vad möts du av som nyanländ i EU och Sverige? Dessa frågor undersöker vi ur olika perspektiv under tre seminarier på Sjöfartsmuseeet i samband med deras utställning "Flykt över havet" i vår. Efter seminaret kan man gå en guidad visning av utställningen. Välkommen!

Föreläsare: Anja Franck, lektor i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, Göteborgs Universitet; Shora Esmailian, journalist och författare; Mikael Mangold, Doktorand, Chalmers Tekniska Högskola, Läkare Utan Gränser.

Masterutbildningen i teater och musikdramatik

Tid: 2018-02-26 kl 09:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1

Evenemangstyp: Föreställning

Scenföreställningar i olika format kring teman, perspektiv, metoder och traditioner som studenterna utforskat under två år: Masterstudenterna i fördjupat skådespeleri och musikdramatik presenterar sina examensföreställningar.

Forskarlunch om hållbar utveckling och turism

Tid: 2018-02-28 kl 11:30
Plats: Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, Aschebergsgatan 44, 3 tr

Evenemangstyp: Möte

Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV och Centrum för turism bjuder in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera forskning om turism och hållbar utveckling och hur området kopplar till de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsare: John Armbrecht, föreståndare Centrum för turism
Erik Lundberg, Centrum för turism
Anna Nordén, SDSN Northern Europe och GMV

Forskarlunch om hållbar utveckling och turism

Tid: 2018-02-28 kl 11:30

Evenemangstyp: Möte

Föreläsare: John Armbrecht, föreståndare Centrum för turism Erik Lundberg, Centrum för turism Anna Nordén, SDSN Northern Europe och GMV

Gospel till lunch

Tid: 2018-03-01 kl 12:15
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - A302

Konsert med låtar valda och framförda av studenter på kandidatutbildningen i kyrkomusik inom ramen för deras gospelprojekt.