Panelsamtal: Genusfrågor på den politiska agendan

Tid: 2018-03-08 kl 16:30

Evenemangstyp: Debatt

Forskarföreläsningar på internationella kvinnodagen 8 mars. I år är det valår och dags att utöva denna rätt kvinnor för snart 100 år sedan drev igenom. Hur ser genusfrågorna ut på den politiska agendan?

Föreläsare: Moderator: Kerstin Alnebratt, föreståndare, Nationella sekretariatet för genusforskning. Mia Liinasson, universitetslektor i genusvetenskap, institutionen för kulturvetenskaper. Lena Wängnerud, professor i representativ demokrati, riksdagsforskning och genusforskning, statsvetenskapliga institutionen. Ninni Carlsson universitetslektor, forskare i könsrelaterat våld, sexuella övergrepp, institutionen för socialt arbete. Helena Olofsdotter Stensöta, universitetslektor i genus, etik, offentlig förvaltning, Statsvetenskapliga institutionen.

Slutproduktion skådespeleri: Rage - genrep

Tid: 2018-03-08 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - A303

Evenemangstyp: Föreställning

Skådespelarstudenterna presenterar sin slutproduktion i regi av Annika Silkeberg.

Mor Karin: om den svenska kvinnliga rösträttsrörelsen

Tid: 2018-03-08 kl 18:15

På internationella kvinnodagen kommer FD Maria Dahlin och talar över ämnet "Mor Karin: en representativ anekdot om den svenska kvinnliga rösträttsrörelsens motstånd och engagemang".

Föreläsare: Maria Dahlin är högskolelektor i retorik vid Södertörns högskola.

Får vi en juste valrörelse 2018?

Tid: 2018-03-09 kl 14:00

Evenemangstyp: Debatt

Med exakt 6 månader till valet kickar Västsvenska Arenan igång årets valrörelse på hemmaplan. Hur vi får en valrörelse med mer fokus på sakfrågor och mindre på det politiska spelet?

Föreläsare: Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande Göteborg (s); Lena Apler, grundare och styrelseordförande Collector; Henrik Ekengren Oscarsson, ansvarig svenska Valforskningsprogrammet; Lars Näslund, politisk redaktör Borås Tidning; Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande, Västra Götaland (m); Gunilla Grahn-Hinnfors, Västsvenska Handelskammaren

Slutproduktion skådespeleri: Rage - premiär

Tid: 2018-03-09 kl 18:00