Globala målen för hållbar utveckling nr 2: Ingen hunger

Tid: 2018-03-14 kl 18:00
Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg

Hösten 2015 antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling. I en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om ett av de globala målen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet. Det är nu dags för mål nummer 2 som innebär att avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning, uppnå en bättre kosthållning och främja ett hållbart jordbruk.

Föreläsare: Christel Cederberg
Biträdande professor, institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, fysisk resursteori, Chalmers
Gunilla Almered Olsson
Professor, institutionen för globala studier, Göteborgs universitet

Om eddornas ursprung

Tid: 2018-03-14 kl 18:00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

För länge sedan/ då Ymer levde/ fanns ej sand eller sjö/ eller svala vågor.

Öppet hus på FLoV 15 mars

Tid: 2018-03-15 kl 15:00
Plats: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV)

Evenemangstyp: Öppet hus

Nyfiken på filosofi, lingvistik och vetenskapsteori? Den 15 mars har institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori öppet hus. Kom och lyssna på våra forskare, lärare och studenter. Klockan 15.00-19.00 har vi huset fullt av aktiviteter och bjuder på fika. Alla är hjärtligt välkomna, ingen föranmälan krävs.

Föreläsare: Institutionens forskare

Slutproduktion skådespeleri: Rage

Tid: 2018-03-15 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - A303

Evenemangstyp: Föreställning

Skådespelarstudenterna presenterar sin slutproduktion i regi av Annika Silkeberg.

Kammarmusik med lärarstudenter

Tid: 2018-03-15 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Sjöströmsalen, A301

Klassisk musik är en av inriktningarna på musiklärarprogrammet. Studenterna möts i mindre kammarensembler och spelar valda stycken ur den klassiska repertoaren. Konserten är en del av en ensemblekurs under ledning av lärarna Bernt Wilhelmsson och Thomas Rydfeldt.