Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnets dag - redan över 1000 anmälda lärare!

Nyhet: 2017-09-29

Ämnets dag är ett samverkansprojekt där Göteborgs universitet kostnadsfritt erbjuder verksamma ämneslärare en fortbildningsdag i sitt ämne. Inte mindre än 29 ämnen erbjuds av sammanlagt 21 institutioner på 6 fakulteter vid Göteborgs universitet.

Kristina Lindahl på Enheten för utredning och lärarutbildning är ansvarig samordnare för dagen.

- Intresset är enormt, på bara några dagar fylldes platserna i flera av ämnena och i dagsläget har över 1000 lärare anmält sig. Att intresset är så stort har förmodligen flera orsaker. Lärarna är svältfödda på fortbildning i sitt ämne. Dagen är ett tillfälle att lära sig mer om aktuell forskning och att i workshops och ämnesdidaktiska diskussioner, med ämneskollegor från olika skolor, få pröva hur forskningen kan användas inom den egna undervisningen.Ämnets dag är ett led i ett större projekt vars målsättning är att utveckla av fortbildningskurser som till utformning och innehåll är anpassade efter skolväsendets och de verksamma lärarnas behov.

AV:
0766185510

Artikeln publicerades först på: ruc.gu.se

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2012-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?