Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarlyftet - platser kvar till vårens kurser

Nyhet: 2016-01-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VT 2016 ges endast 2 kurser inom Lärarlyftet II - finns fortfarande platser kvar!

• Matematik för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30)
• Slöjd för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45)
Läs mer och länkar till kurssidorna nedan

OBS Dessa utbildningar är uppdragsutbildningar inom ramen för Lärarlyftet II och får endast sökas av lärare, fritidspedagoger eller motsvarande som har huvudmannens godkännande.

 
OBS GLÖM INTE BLANKETTEN: ”Huvudmannens godkännande

Denna blankett, undertecknad av huvudman, ska skickas in till Antagningsservice, 838 72 Frösön men den gäller inte ensam som en ansökan till kurs, utan den sökande måste också själv söka till kurs på www.antagning.se.

Validering för tillgodoräknande av tidigare högskoleutbildning och kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet är möjligt inom Lärarlyftet II. Kontakta respektive institution för information.


Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i Lärarlyftet, 45 hp
(Kurskod: LLSL45)
 

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen, men inte i slöjd. Du behöver också ha pågående anställning, inkluderande undervisning i slöjd i åk 7-9, under kurstiden. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande. Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i slöjd.

Vår Lärarlyftskurs i slöjd omfattar 45 hp och ges på 3/4-fart över två terminer. Studierna sker på distans i kombination med ett antal obligatoriska närstudieträffar i Göteborg varje termin. Då Lärarlyftet ska vara avslutat vid utgången av 2016 är detta troligen den sista möjligheten att söka kursen inom Lärarlyftet.

De hantverksinriktade delarna av kursen kommer, beroende på varje deltagares önskemål, att riktas mot textilslöjd eller trä- och metallslöjd. I ämnesstudierna ingår även delar av kursplanens centrala innehåll som inte med självklarhet kan kopplas till tidigare innehåll i textilslöjd eller trä- och metallslöjd. Du har inför kursen möjlighet att ansöka om validering av dina befintliga kunskaper och färdigheter i relation till kursens lärandemål

Förkunskapskrav:
Behörighetsgivande lärarexamen, anställning som lärare samt undervisning i Slöjd i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Huvudmannens godkännande.

För mer information
www.hdk.gu.se/sv/utbildningar/lararutbildning/slojd/lararlyftet-ii

Matematik för lärare åk 4-6, intervall 1-30 hp. Ingår i Lärarlyftet, 30 hp (Kurskod: LLMA10)

Kursen är uppdelad på tre delkurser. I kursen behandlas grundläggande aritmetik, geometri, mätning, statistik, sannolikhet, algebra och funktionslära. Innehållet bearbetas såväl ur ett ämnesteoretiskt som ur ett ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på de delar som är centralt innehåll i kursplanen för årskurs 4-6.

Förkunskapskrav:

För tillträde till kursen krävs att du har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 4-6 och att du undervisar i detta ämne i åk 4-6 utan att vara ämnesbehörig.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp
Mer information

 

AV:
0766 185510

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2012-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?