Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledarskap och samtal röd tråd i ny kurs för lärare

Nyhet: 2014-02-19

Lärarutbildningsnämnden har fattat beslut som gör det möjligt att starta kursen Handledarskap i förskola, skola och fritidshem (7,5 hp) till hösten 2014. Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har kursansvar och kursledare blir Tone Försund.


Mer info och ansökan

 

Fem frågor till Tone Försund, kursledare för den nya kursen Handledning i förskola, skola och fritidshem:

1 Vem ska gå kursen är det tänkt?
Kursen vänder sig till VFU-handledare, mentorer och förstelärare.

2 Varför har kursen kommit till?
Vi har genomfört sex kurser i "Mentorskap i förskola och skola", 7.5 hp men i och med att legitimationen kommer att förläggas inom lärarutbildningen så kommer det att krävas 7.5 hp i just handledning. Mentorskapet kommer att kvarstå med den skillnaden att bedömningen för mentor och rektor försvinner. Att erbjuda alla nya lärare en mentor och ett introduktionsår är dock fortsatt oerhört viktigt.

3 Kan du beskriva innehållet kort?
Kursen är indelad i tre delar där ledarskap, och samtal bildar en röd tråd. Första delen handlar om handledar- och mentorskapets olika roller i teori och praktik. Den andra delen behandlar bland annat bedömning och rättssäkerhet och sista delen handlar om samtal och konflikthantering.

4 När startar kursen?
Kursen startar i augusti 2014. Vi håller på att planera kursen för fullt just nu och hoppas på att anmälningarna snart börjar rulla in! Vi ser verkligen fram mot att få starta kursen och ta emot alla förskollärare och lärare!

5 Vem är du, Tone Försund, som ska hålla i kursen?
Jag arbetar på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Är bland annat utbildad dramapedagog och beteendevetare. Har arbetat mycket med fortbildning och utbildning för lärare och förskollärare och jag också stor erfarenhet av arbete i skola och handledning. Kommer att vara kursansvarig för kursen och ha förmånen att samarbeta med kunniga och inspirerande lärare från fyra olika institutioner.
 

AV:
0766 185510

Artikeln publicerades först på: lararutbildning.gu.se

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2012-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lararlyftet.gu.se/aktuellt/n//ledarskap-och-samtal-rod-trad-i-ny-kurs-for-larare.cid1207050
Utskriftsdatum: 2017-12-16