Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nya kurser HT13 inom Förskolelyftet

Nyhet: 2013-03-22

Vill du lära dig mer om hur du kan arbeta med flerspråkighet och interkulturalitet i förskolan?

Då är du välkommen till en kurs på kvartsfart som under en termin behandlar Flerspråkighet och interkulturalitet i förskolan (PDG554). Den tar utgångspunkt i dagens samhälle där barn och vuxna med olika språkliga och kulturella bakgrund möts, bland annat i förskolan.

I kursen behandlas deltagarnas kunskaper och kompetens om flerspråkiga barns lärande och utveckling, och deltagarnas egna värderingar och föreställningar om kulturella och språkliga likheter och olikheter, i relation till förskolans uppdrag. Kursen berör flerspråkighet ur ett individuellt perspektiv och ur förskolans institutionella perspektiv: lärande och utveckling av och på ett nytt språk samt deltagande och lärande i förskolan är två centrala teman. Ytterligare ett centralt tema är interkulturalitet – hur kan detta begrepp förstås utifrån ett samhällsperspektiv och i relation till förskolans pedagogiska verksamhet? Under kursen arbetar deltagarna med aktiviteter i den egna verksamheten med stöd i vetenskapliga teorier.

Den andra nya kursen heter Natur och teknik 7,5hp.

Läs mer om Förskolelyftet på Göteborgs universitet här

 

AV:
031 786 5510

Artikeln publicerades först på: ruc.gu.se

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2012-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?