Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sommarkurs för förskolechefer startade

Nyhet: 2013-06-25

Ett 30-tal förskolechefer fanns på plats när sommarkursen Leda och organisera det systematiska kvalitetsarbetet – förskolechefens ansvar för förskolans kvalitet inleddes med en introduktionsdag på Pedagogen i mitten av juni. Göteborgs universitet är ett av fyra lärosäten som Skolverket tar till hjälp för att kompetensutveckla förskolechefer.

Ytterligare ett antal förskolechefer fanns vid tillfället med på distans, uppkopplade via webbmöte och chatt.
Kursen leds av Karin Careborg, institutionen för pedagogik och specialpedagogik, och Ann-Charlotte Mårdsjö Olsson, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

Tidsmässigt pressade

- Vi har gett kursen både under hösten 2012 och nu under våren 2013. Men många förskolechefer är så tidsmässigt pressade under löpande verksamhetstermin att de föredrar ett sommarinternat, säger Karin Careborg.
Förskolechefer har genom den skollag som började tillämpas 2011 och efter att förskolans läroplan samtidigt reviderats, fått ett tydligare uppdrag. Förskolechefen har det övergripande ansvaret att leda och organisera det systematiska kvalitetsarbetet, att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. Kursen syftar till att förskolchefen blir bättre på att leda arbetsprocesser som gör att chef och personal i ökad utsträckning når målen i läroplanen.

Arbetslagets ansvar och chefens roll

Kursen omfattar 7,5 hp och belyser bland annat relationen mellan förskollärarens respektive arbetslagets ansvar samt förskolechefens roll i förhållande till denna ansvarsfördelning.
Närmast väntar en intensiv internatvecka i Varberg 24-28 juni, där studierna bedrivs på Campus Varberg. Det blir föreläsningar, bearbetning av litteraturen och gruppvis arbete. Under internatet påbörjas den examinationsuppgift som ska lämnas in i mitten av september.

Läs mer om sommarkursen för förskolechefer
 

AV:

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2012-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lararlyftet.gu.se/aktuellt/n//sommarkurs-for-forskolechefer-startade.cid1175347
Utskriftsdatum: 2017-12-16