Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser VT14

Kurser med start VT 14

Efter kursstart kan ansökan till vissa av kurserna göras direkt till Lärarutbildningsnämnden, Göteborgs universitet. För mer information om vilka kurser det gäller kontakta Monica Sandorf.

 

Använd denna blankett

 

Skicka den hit:
att Magret Lundkvist
Lärarutbildningsnämnden
Box 135
405 30 Göteborg

 

OBS Dessa utbildningar är uppdragsutbildningar inom ramen för Lärarlyftet II och får endast sökas av lärare som har huvudmannens godkännande.

 

Studievägledning - Vägledningscentrum för lärarutbildning
För allmänna frågor.
(Specifika kursfrågor hänvisas till respektive kurssida.)
Telefon: 031 - 786 5517, måndag – torsdag kl. 10.00 – 11.30
E-post: studievagledning@lun.gu.se
För e-post passar korta, tydliga frågor bäst som vi besvarar så fort vi kan. Under ansökningsperioderna kommer det många frågor till studievägledningen och svarstiden kan bli lite längre.
 

BILD

Bild för lärare åk 7 - 9, 45 hp (31-45)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 7-9. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 30 hp i bild.
 

 

ENGELSKA

Engelska för lärare åk 1-3, 15 hp (1-15)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 1-3. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 1-3 och undervisar i åk 1-3 i detta ämne utan att vara ämnesbehörig. 

 


Engelska för lärare åk 4-6, 15 hp (16-30)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 4-6. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 4-6 eller åk 7-9 och undervisar i detta ämne i åk 4-6 utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav: 15 hp i engelska.

 

 

FYSIK

Fysik för lärare gymnasiet, 30 hp,(61-90)  I N S T Ä L L D

Målgrupp: Lärare som undervisar i gymnasieskolan alt kommunal vuxenutbildning. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i gymnasieskolan eller i kommunal vuxenutbildning utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 60 hp i fysik.

 

IDROTT OCH HÄLSA

Idrott och hälsa för lärare åk 1-3,15 hp,  (16-30)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 1-3. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 1-3 och undervisar i åk 1-3 i detta ämne utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav: 15 hp i idrott och hälsa.

 


Idrott och hälsa för lärare åk 4-6,15 hp,  (16-30)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 4-6. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 4-6 eller åk 7-9 och undervisar i detta ämne i åk 4-6 utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav: 15 hp i idrott och hälsa.

 


Idrott och hälsa för lärare åk 7-9, 30 hp, (16-45)   I N S T Ä L L D

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 7-9. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav: 15 hp i idrott och hälsa.
 

 

MATEMATIK

Matematik för lärare åk 1-3, 15 hp,(16-30) 

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 1-3. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 1-3 och undervisar i åk 1-3 i detta ämne utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 15 hp i matematik.

 

Info om kursträffar mm


Matematik för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30) 

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 4-6. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen med inriktning mot minst åk 4-6 eller åk 7-9 och undervisar i detta ämne i åk 4-6 utan att vara ämnesbehörig.

Välkomstbrev mm info

Matematik för lärare åk 7-9, 15 hp, (31-45)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 7-9. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 30 hp i matematik.

 

Matematik för lärare gymnasiet,15 hp, (76-90) hp

Målgrupp: Lärare som undervisar i gymnasieskolan alt kommunal vuxenutbildning. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i gymnasieskolan eller i kommunal vuxenutbildning utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 75 hp i matematik.

 

 

SLÖJD

Slöjd för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45)

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 7-9. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig.

Välkomstbrev
Mer information
 

 

 

SVENSKA

Svenska för lärare åk 7-9, 30 hp (61-90)
  I N S T Ä L L D

Målgrupp: Lärare som undervisar i åk 7-9. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 60 hp i svenska.
 


SVENSKA SOM ANDRASPRÅK

Svenska som andraspråk för gymnasiet, 15 hp, (76-90 hp)

Målgrupp: Lärare som undervisar i gymnasieskolan alt kommunal vuxenutbildning. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i gymnasieskolan eller i kommunal vuxenutbildning utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapkrav 75 hp i svenska som andraspråk.
 


TEKNIK

Teknik för lärare gymnasiet, 30 hp, (61-90)

Målgrupp: Lärare som undervisar i gymnasieskolan alt kommunal vuxenutbildning. Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i gymnasieskolan eller i kommunal vuxenutbildning utan att vara ämnesbehörig. Förkunskapskrav 60 hp i teknik.
 

 

BLANKETT som måste bifogas ansökan:

Huvudmannens godkännande

Huvudmannen ska via denna blankett intyga anställning, undervisning i ämnet osv.


 

Fakta
Lärarlyftet II - en väg till utökad behörighet

Skolverket erbjuder en kvalitativ väg till utökad behörighet i legitimationen med skräddarsydda utbildningar och kurser som anordnas på högskolor och universitet runt om i landet.

Läs mer om satsningen på Skolverkets sidor:

Utökad behörighet – info Skolverket


Lärarlyftet II – info Skolverket
 

 

Hitta kursplan

Sidansvarig: Håkan Kollberg Winsnes|Sidan uppdaterades: 2014-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?